
                                                  
      
      
 
        Regulatory Circular RG12-028 
 
Date: February 14, 2012 
 
To: Trading Permit Holders and TPH Organizations  
 
From: Regulatory Services Division 
 
Re: Registration and Qualification Requirements 
             
 
Interpretation and Policy .05 to CBOE Rule 3.6A provides that an individual does not need to formally 
file a waiver request for the Proprietary Trader (PT) category of registration if the individual Trading 
Permit Holder or individual associated person fulfilled the substitute qualification requirements (Series 7) 
and maintained the substitute registration (General Securities Representative) with CBOE or another self-
regulatory organization in WebCRD at the time of submission of the individual’s Form U4.1   This 
provision was in effect until December 31, 2011.     
 
As provided in Regulatory Circular RG11-095, after December 31, 2011, individuals that rely on an 
existing registration as a General Securities Representative/Series 7 to obtain a PT registration must 
formally file a waiver request at: https://www.cboe.org/examwaiver/.  Please be advised that after 
December 31, 2011, FINRA’s WebCRD system may erroneously appear to grant approval for the PT 
category of registration based solely on the fact that an individual currently maintains the Series 7 
registration.  Unless and until the December 31, 2011 deadline is extended by an SEC approved rule 
change, an individual has not satisfied the registration and qualification requirements under Rule 3.6A 
unless such individual has successfully completed the Series 56 examination or requested and received a 
waiver from CBOE.  Trading Permit Holders and TPH organizations are encouraged to evaluate any PT 
registration requests that have been submitted in WebCRD after December 31, 2011 to determine whether 
an individual whose status reflects “approved” in WebCRD has satisfied all registration requirements.  
Failure to comply with the registration and qualification requirements under Exchange Rule 3.6A may 
subject a Trading Permit Holder, TPH organization and/or individual associated person to disciplinary 
action as provided in Chapter 17 of CBOE’s Rules. 
 
If you have questions, please feel free to contact the following individuals: 
 
 Larry Bresnahan, Department of Member Firm Regulation  (312) 786-7713  
 Kerry Adler, Legal Division      (312) 786-8093 

                                                 
1  See Securities Exchange Act Release No. 65147 (August 17, 2011), 76 FR 52722 (August 23, 
2011) (SR-CBOE-2011-075). 


