
 
 
 
 
 
 
Regulatory Circular 95-68 
 
Date:  August 16, 1995 
 
To:  Selected Member Firms 
 
From:  The Department of Financial Compliance 
 
Re:  Annual Audited Financial Statements 
 
 
Section 17(e) of the Securities Exchange Act of 1934 and Rule 17a-
5 thereunder (the "Rule") require that every registered broker or 
dealer annually file certified financial statements with the SEC. 
 Paragraph (d)(1)(iii) of the Rule sets forth an exemptive 
provision which provides that certain brokers and dealers are not 
required to comply with this filing requirement.  Specifically, 
this exemptive provision is only available to those brokers and 
dealers that transact a business in securities solely with members 
of a national securities exchange and that have not carried any 
margin account, credit balance or security for any person who is 
defined as a "customer" in paragraph (c)(4) of the Rule.  In 
addition, this exemption was intended to apply to, and has been 
limited to, specialists, market makers, and floor brokers that 
have no contact with the public and are subject to close daily 
supervision by an exchange. 
 
Except for Designated Primary Market Makers, which are considered 
specialists for net capital purposes, the exemptive provision is 
not available to brokers or dealers subject to SEC Rule 15c3-1 
(the "Net Capital Rule").  The reason the exemptive provision is 
not available to capital computing brokers or dealers is that 
their businesses are not limited to option market making. 
 
The foregoing is consistent with the interpretation of the Rule 
which is set forth in the NYSE Interpretation Memo No. 94-6. 
 
A copy of SEC Rule 17a-5 which deals with annual filing of audited 
financial statements is attached.  Any questions should be 
directed to Robert Gardner at (312) 786-7937 or Nicolette Panice 
at (312) 786-7904. 


