
 
 
 
 
 
        Regulatory Circular RG97-143 
 
 
 
Date: October 24, 1997 
 
To: Members and Member Firms 
 
From: The OEX Market Performance Committee 
 
Re: S&P 100 (OEX)  Bid/Ask Calculations 
 
 
The Exchange is calculating the bid/ask values of the S&P 100 Index (OEX) pursuant to 
Exchange Rule 8.7, Interpretation .08, and effective October 24, 1997 is making those values 
available to the trading floor and to the public.  The Exchange is not making a market in the 
basket of stocks comprising the OEX and is not guaranteeing the accuracy or availability of the 
bid/ask values.  The Exchange’s liability in connection with the calculation and dissemination of 
these bid/ask values of the OEX is limited pursuant to CBOE Rule 6.7.  
 
Since the primary market places of the components of the OEX include a variety of exchanges 
and dealers, the calculated markets of the index, in most cases, tend to be wider than the bid/ask 
differentials as allowed under CBOE Rule 8.7(b)(iv).  As a result, the OEX Market Performance 
Committee would like to remind the Members and Member Firms that certain provisions of Rule 
8.7 allow markets for in-the-money options to be as wide as the markets in the securities 
underlying such options.  Therefore, in the case of OEX, Rule 8.7 will be interpreted to 
incorporate the calculated bid/ask of the index as the market in the underlying security, and it 
would follow that markets for in-the-money OEX options could be as wide as the calculated 
markets for the index itself.  The Exchange, of course, encourages its members to make markets 
as narrow as possible in the index options.  
 
Questions may be directed to any member of the OEX Market Performance Committee or to 
Daniel Hustad at (312)786-7715. 
 


